Levensloop

 

Laura van der Voort  begon op 16 jarige leeftijd  haar loopbaan als zangeres en songwriter en ging zang studeren bij zangpedagoog Mildred Aikema in Amsterdam. Sindsdien heeft ze opgetreden met Pop, Soul, en Jazz bands. Aan de Acteursstudio in Amsterdam volgde ze een acteursopleiding en werkte bij muziektheater gezelschappen en als trainingsactrice. Vanaf 1982 geeft ze zanglessen in haar lespraktijk.

In 1990 tot 1996 studeerde ze  aan de zangafdeling lichte muziek van het Rotterdams Conservatorium, waar ze haar eindexamen haalde als docerend en uitvoerend musicus. Als zangdocent werkte ze bij zanginstituten en muziekscholen. Daarnaast werkt ze als koordirigente.  In haar lespraktijk, waar ze inmiddels 25 jaar lesgeeft, heeft ze mensen geholpen hun zangtechniek, waar ademhaling een belangrijk onderdeel van is,  te ontwikkelen en te verbeteren, waaronder zangers met een afgeronde vakopleiding. Ze is gekwalificeerd om te werken met gevorderde en professionele zangers.
Door de jaren heen heeft ze zich gespecialiseerd in ademhaling en gerelateerde problematiek

In 2005 ontwikkelde ze voor haar leerlingen verschillende waardevolle workshops waaronder een presentatietraining en een workshop songtekst schrijven. Deze trainingen heeft ze aangepast voor het bedrijfsleven tot een presentatietraining en  een workshop speechschrijven voor de professionele spreker die zich verder wil ontwikkelen, en degene die een goed nivo van ‘spreken voor een groep’ wil ontwikkelen.

Ze is zangeres en songwriter en geeft ze concerten onder haar artiestennaam Laura Right met haar Jazztrio en haar Soulband en heeft ze een theaterconcert  met zelfgeschreven monologen op de planken gezet.

 

Laura van der Voort